20100921

Högbergs odds om regeringen. del 4 den sociala sidan är inte så social


Ja innan natten tar vid så ger jag mig i kast med ännu ett område i min spekulativa jakt på vad som sker i statsministern hjärna när det pusslas med ministrar. När jag sitter med mina odds på ministrar så ser jag en bild som jag inte avundas den sittande statsministern.

       Turen är kommen till socialdepartementet som styrs eller ska styras av Göran Hägglund. Ett departement som av hävd varit styrt av finansen då det är så stora pengar som passerar igenom här. Som ett exempel kan se handlandet av sjukförsäkringen. En reform med grunden att få loss pengar till skattesänkningar. En beställning från finansen utförd av lakejen Cristina Husmark Pehrsson som nu troligen inte får förnyat förtroende. Hon har genomfört de hon skulle men inte kunnat charma budskapet som moderaterna velat. Hon har varit allt för öppen med orsaken till reformen. Så kan man inte ha det

          Det här är ett departement som troligen får en ny chef. Vi vet att moderaterna har en annan dagordning än Kristdemokraterna på denna post. En brutalare som kräver en man med nävarna spända. Det innebär att det efter när allt är klart vi kan få en helt nu laguppställning. Men frågan är vad moderaterna kan tänka sig att dumpa Göran Hägglund, så att han inte blir allt för missnöjd.

          Kristdemokraterna har idag tre ministrar och det kan mycket väl bli så att de har två efter att allt är klart.  Mats Odell tar pension säger ryktet och kvar är Göran Hägglund och Maria Larsson. Att Göran Hägglund har en ministerpost är klart men har Maria Larsson det? Vi vet att det jagas bakom.

         Medan jag spekulerar så går jakten på en majoritet vidare och vem vet under morgondagen kan vi få svaret...

Bloggar i serien: Högbergs odds om regeringen.
Högbergs odds om regeringen. del 2 företagen sågar Centern. 
Högbergs odds om regeringen. del 3 försvaret och Afghanistan
Media: Ab, DN, SvD, SvD2, Ex, Ex2, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,