Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100902

När borgerligheten säger nej till individen

Kan bara göra ett lästips i all sin enkelhet. Vet att jag kanske skiter i en del blå skåp men det kan jag ta på denna punkt för jag känner mig säker på vad jag vill.

    Idag kan vi på SvD ta del av en enkel förklaring till varför vi ska ha en individuell föräldraförsäkring.
Det är en myt att besluten om föräldraledigheten fattas i en skyddad vrå vid köksbordet. Det är beslut där det finns betydligt fler inblandade än de två föräldrarna och barnet. En sådan part är arbetsgivarna. Statistiken visar att män som är föräldralediga straffas i högre grad än kvinnor som är det, genom uteblivna befordringar och löneökningar. Eftersom många chefer förväntar sig att mäns föräldraskap inte skall påverka deras arbete, ses föräldralediga män fortfarande som avvikare. Chefens inställning är också en av de viktigaste faktorerna man identifierat i forskningen om vad som påverkar mäns uttag av föräldraledighet.
      För mig handlar en individuell försäkring om stöttning till männen som vill vara hemma med sina barn. vi ska inte heller glömma att många mammor, inget fel, vill vara med sina barn så mycket som möjligt och inte alltid släpper dagar. Sedan kan vi samtala om vilka steg vi ska ta och om vi tar allt från början

Media: SvD, SvD2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus