20100902

Krönika om mitt Hammarby....

Jag lämnar nu politiken för att grunna lite på mitt älskade Hammarby. Ett lag som inte ska handla om pengar och affärer men som tvingas till det. 

       Det bohemiska söders lag med hjärtat i arbetarklassen. Laget som var den där som kom underifrån. Laget som inte kunde vinna. Ett lag som alla vi losers kände med och litade på i vått och torrt. Men en dag han verkligheten ikapp även denna bastiljon och kapitalet gjorde entré. Inte för att någon ville det utan för att det blev ett måste. Med den generella kapitaliseringen av idrotten så kunde inte ens bohemiska Bajen stå emot. Men vi ville inte, vi ville bara att klacksparkarna skulle fortsätta och att ölen var kall. Inte så komplicerat.

      Lika inbiten socialdemokrat är jag inbiten Hammarbyare och kan inte bli annat. Brukar säga att man föds till det och sedan kan fel ske vid förlossningen... Det gör att det som nu sker med Hammarby värker i min kropp och en oro infinner sig om vi sak finnas kvar eller om de herrar som styr oss ska sabba allt. Ibland får jag lust att säga kör på så startar vi vårt Hammarby. De som vi vill ha, som vi känner stolthet över.

       Jag kan känna att vi inte behöver toppa tabeller så länge jag känner att glädjen finns där, lekfullheten som präglat mitt Bajen. Jag må vara en dinosaurie men jag tror inte jag är ensam. Som det känns nu gör det ont. Att Hammarby som lag finns mer på affärssidorna än på sportsidorna. Att vi nu är ett företag som vilket som helst...

     Min förhoppning är att detta är botten och vi nu ska börja klättringen mot det Hammarby som folket vill ha. Inte bara vi fans utan stora delar av Svenska folket. Finns det ett lag som har så stor plats i Svenska folkets hjärtan än Hammarby. Tror inte det utan det är laget i våra hjärtan. Kapitalet, ta inte det ifrån oss.

Media: DN, DN2, SvD, Ab, Ab2, Ab3, Ex, Fotbollskanalen,
Bloggat Johan Hedin skriver om detta.
Tidigare bloggat: Det svänger om Bajen och Gillar inte, men .... här
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,