20100904

Nu är det inte skuggboxning längre...

Det finns en risk att valrörelsen precis när den börjat handla om den verklighet som människor möter åter får ett annat fokus. Självklart vill borgerlig media det. 

        Valrörelsen började med ett par veckor skattediskussion. En diskussion som ingen, utom högern ville ha. Nu hade vi fått bort det från agendan och mer börja fokusera på de viktiga jobb och välfärdsfrågorna. De frågor som människor vill samtala om och där vi socialdemokrater är ledande. Vi är originalet.

         Nu är numret att misskreditera en som blivit drabbat av de konsekvenser som den borgerliga regeringen ligger bakom. Visst vill man inte erkänna detta öppet. Vill dock inte säga att det var ett misstag utan en klar medveten politik från de fyra borgerliga med moderaterna i spetsen. Dock är retoriken ny... Vi vet att det redan innan införandet varnades för dessa konsekvenser utan att regeringen gjorde ett handtag för att ändra på det.

         Så nu är det dags att försöka få den läkare som klev fram och visade på konsekvenserna att framstå i dålig dager. Istället för att syna den förda politiken och vad den för med sig.

       Man kan i dagens DN läsa en förfinad ledare som försöker smeka men taggarna sitter kvar och rispar djupa sår Det är ett försök som vid en första läsning kan kännas ok men man försöker bara få bort verkligheten för ekonomiska modeller. Att ge kött och blod på de beslut som är fattade är inte något en sittande majoritet särkilt en som inte står för sina beslut inte vill veta av.

Media: DN, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen.
Bloggat: Johan W noterar en av anledningarna att borgarmedia vill byta fokus
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,