Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101028

Den gemensamma nämnaren

Med de turer som finns kring Sofia Arkelsten och moderaternas kontakter med näringslivet väcker det frågor som gör att det blir en obehaglig stämning.

         Med det som kommit fram de senaste dagarna börjar nu det komma frågeställningar kring vad som finns med från Sofia UPA Arkelstens gamla uppdrag på Svensk Handel och ICA. Vi vet att den nyvalda ordförande på Svenskt näringsliv Kenneth Bengtsson också har liknande bakgrund. Frågan är om det har avgivits löften som ska genomföras.  Med som nu kommer fram så är det inget som känns främmande längre.

        Åter så ska det tydliggöras att det sker kontakter mellan socialdemokraterna och de fackliga organisationerna, men det är öppet samspel som sker. När det gäller moderaterna och deras relationer med näringslivet är allt från vad som bjuds till bidrag dolt i mörker. Även om inget olagligt gjorts så väcker det misstänksamhet.


        Sedan kan man grubbla lite om den koll som Fredrik UPA Reinfeldt skulle ha med alla de som var tänkta på ledande uppdrag. Frågan är om Statsministern tycker dessa kontakter och hur de har hanterats är ok eller har det mörkats av den nytillträdda partisekretearen? Som tidigare så kommer jag återkomma.

Snor media och blogglänkar glatt från Johan Westerholm som skriver bra om krishanteringen.
Media: Ab, Ab2, Ab3, Ex, SvD, DN, DN2.
Bloggar och skrivet: DN (Henrik Berggren), Alliansfritt, Ann-Sofie Wågström, Maritn Moberg, Peter Andersson, Nemokrati, Thomas Böhlmark , Fredrik Antonsson, Krassman, Rosmarie Södergren, Annika Högberg, Hartman,  
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


blog comments powered by Disqus