20101028

Sofia UPA Arkelsten

Det finns en kultur i moderaterna att inte ta ansvar för det egna handlandet och den nya partisekreteraren kliver in i rollen och axlar rollen att inte ta ansvar för de händelser som man gjort.


       Det var inte en bara en resa utan det har även varit fler resor. Att sedan ta ansvar för att de begångna felaktigheterna ligger inte för moderaterna. Jag har skrivit tidigare om moderatledaren Fredrik UPA Reinfeldt. Nu får vi även skriva Sofia UPA Arkelsten. Det som är mest förvånande är att man inte lyckats lägga skulden på den gamla socialdemokratiska regeringen. Nu är det media som verkar få skiten då moderaterna inte tar avstånd från resorna utan är bekymrad att de kommit i dagens ljus på detta sätt.


        Vidare så har Sofia Arkelsten suttit i bolagsstyrelse som inte heller är förenligt med uppdraget i riksdagen. Det blir allt mer tydligt att moderaterna behöver se över sitt förhållande till näringslivet. Visst ska man som politiker ha en bra relation med företagen men det innebär inte att man sitter i knät på dem. Vi väntar nu på att skammen ska komma ikapp moderaterna och om inte annat så att de tre övriga regeringspartierna gör lite rättning i leden. Som jag skrev igår så kommer jag säkert återkomma till ämnet.

Media: Ab, Ab2, Ex, SvD, DN, DN2.
Bloggat: Mary på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,