20101016

En betraktelse om tid vi inte har, men behöver.

Det är lördag och de vanliga lördagsbestyren pågår och jag funderar lite över tid och vilken tid partiet har. Visst vill alla vi aktiva att vi redan ska ha fått fram en analys, politik, organisation och att valet är i morgon så vi åter får styra skutan men...

           Tid detta lilla ord som kan ställa till med så mycket förtret. Vi vill alla ha en massa tid och samtidigt så ska det gå så snabbt som möjligt. Vi vill alla kunna styra tiden utifrån våra egna egoistiska behov. Men som tur är så går det inte. Men tiden är viktig och när vi ska ta beslut så är tiden en viktig del i vår frågeställning. Både i själva beslutet och genomförandet men också när beslutet ska tillkännages. Ja tiden är även med vid vilken tid som det är rätt att fatta beslutet. Så slutsatsen är att den som har kunskapen om tidens betydelse också besitter en rejäl makt.

          Nu kommer då frågan när vi måste vara klara med vårt partis krisarbete ( Ja jag väljer att kalla det kris för vi har en kris). Enligt mig så är inte kommissionen klar med hur arbetet ska skrida vidare och vilka som kommer vara delaktiga. Ja de må vara en gigantisk antal personer utsedda, man kan tala om en minikongress, men hur partiet ska bli delaktigt vet jag inte och om de är tänkt att andra ska ta del av arbetet. Vi måste våga kasta alla gamla mönster på tippen för att pröva nytt. De må vara så att vi får åka tillbaka och hämta gammalt men först ska det slängas.
    
          Men jag hävdar att det är bråttom men måste få ta tid. De må tyckas märkligt men jag ska ge er ett svar. Det är bråttom med att komma igång processen och finna former. Men sedan är det viktigt att vi inte stressar fram förslagen utan ger tid till eftertanke och mognad. Det är också viktigt att medlemmarna känner att de hinner ta in de förändringar som är nödvändiga både politiskt och organisatoriskt. Samtidigt vill man se resultat. Det är en tidsresa i motsättningar som måste lösas om vi ska kunna förändra oss på ett trovärdigt sätt.

Media: DI, Ab, SvD, DN.
Krönikorkompisar: Johan och Peter J och Peter S och Kent och Fredrik och Mary har eller är på gång med krönika/betraktelse.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,