20101004

Fredrik UPA Reinfeldt

Idag kommer riksdagen utse en ny talman. Med valresultatet i bagaget så blev den parlamentariska situationen besvärlig. Men det verkar inte röra Fredrik UPA Reinfeldt i ryggen. Idag får vi se om vi kan ta bort UPA eller om det får stå kvar. Oddsen är att de får vara kvar.

         Under nu fyra år har Fredrik UPA  Reinfeldt styrt riket i form av statsminister. Under dessa fyra år och som det ser ut nu under början på denna mandatperiod har han inte tagit sitt ansvar. Det är alltid någon annans ansvar.
  • Arbetslösheten som stigit mer än i jämförbara länder, men det är den internationella krisens ansvar inte regeringen med statsministern i spetsen. 
  • 500 000 har lämnat arbetslöshetsförsäkringen på grund av den kraftiga höjningen som den borgerliga majoriteten beslutat om i riksdagen, men det är inte statsministerns ansvar utan fackets fel.
  • Moderaterna har snickrat ihop en sjukförsäkring som utförsäkrar sjuka och driver dem till socialbidrag, men det är inte den moderate statsministerns fel utan den förra socialdemokratiska regeringen. Listan kan förlängas
       Idag ska det beslutas om en nu talman och det finns inte en tydlig majoritet utan den borgerliga majoriteten är beroende av stöd för att få igenom sin politik och idag sin talman. Men det är som vanligt inte Fredrik UPA Reinfeldts ansvar utan Mona Sahlins.

      Det ser ut som om vi under fyra år kommer få en regering som leds av en statsminister som inte tar sitt ansvar. En politiker som inte står upp för de tuffa besluten alltid får någon annan ta smällarna när det går fel. Sjukförsäkringen var det HUsmark-Perhsson. Bilindustrikrisen var det Olofsson. Arbetslöshetsförsäkringen var det Littorin. 

       Men bilden gäller inte bara på det centrala planet utan bilden finns även på de orter där moderaterna styr. Som exempel tar jag min grannkommun, Västervik. Där får ni aldrig se det moderata kommunalrådet synas när det gäller nedläggning av skolor eller liknande. Alltid någon annans ansvar. Fredrik UPA Reinfeldt har bildat, inte "nya moderaterna" utan "UPA moderaterna".

Media: Ab, Ex, Ex2, SvD, SvD2, DN.
Bloggat: Kent personifierar bilden av någon annans ansvar. Rasmus och Stig-Björn skriver i frågan
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,