20101007

Må de andra borgerliga skälva....


När Fredrik UPA Reinfeldt formerar sina trupper är det inte vi i oppositionen som ska skälva mest utan de tre andra borgerliga partierna i regeringen. 

        Vi kan idag notera att Per Schlingmann blir statssekreterare med ansvar den samlade kommunikationen. Det är spännande och ställer frågor om de övriga ministrarna får uttala sig eller om allt ska passera Schlingmann. Frågan är hur Björklund, Hägglund och Olofsson ska hantera detta.


        För mig är bilden klar. Moderaterna stärker inte bara sin position med ministerfördelningen (som ex så missade kristdemokraterna inflytande i några andra departement än socialdepartementet.)  utan tar nu ett grepp om kommunikationen. I dagens samhälle är det en otroligt central fråga.

        Vi kan också fundera på om det är regeringens politik ssom ska kommuniceras eller om det är en förlängning från det moderata högkvartere.

        Som avslutning kan vi notera att Moderaterna sakta men säkert äter upp de mindre partierna. Vi ser hur de mer eller mindre tar över alla ministerpositioner som innehåller utgifter. Moderaterna har nu, bland annat, ensamrätt på finansdepartementet. Frågan som ställs hur länge tyar sig di små?

Media: SVT, SvD, SvD2, Ab, Ab2, Ex samt Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen
Bloggat: Johan U och Peter A skriver på temat.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,