Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101012

Nästa kris stormar på...

Har idag ägnat mig åt att prata med ungdomar kring inflytande i skolan. Inte ett ord om budget eller resurser. Bara respekt och att få synas. Det känns skönt att så där få släppa kronor och ören. Men det var då. Nu skriker Finansministern på en ansvarsfull kommentar till dagens budget.

           Anders Borg signalerar att det är en ny kris på gång och visst är det så. Det är det alltid och vill man inte satsa så är det ett hållbart argument. Men kriser kan mötas på fler sätt. Själv förordar jag ett aktivt möte. Men det gäller också att vara ordentligt förbered.

          Med den sittande regeringen känns signalen som om sitt stil i båten så löser det sig nog. Men man kan faktiskt innan stormen kommer ro i land. Se till att bygga ett kraftigt försvar av aktiv arbetsmarknadspolitik. Se till att muren är tätat med satsningar på kommuner och landsting. Att man toppar med insatser som stimulerar småföretagen att göra den där extra anställningen. Bygger vi inte tillräckligt högt nu när det är lugnt kan vi inte bygga  när stormen river öppet hav...

           Med den nuvarande politiken så är risken stor att vi bygger fast en arbetslöshet på en alldeles för hög nivå. Regeringen kommer lämna en arbetslöshet på närmare 6 procent och verkar vara nöjda med det. Nä det är en budget som saknar arbetslinjen. En budget som inte ger svar på hur man löser arbetslösheten. Frågan är om regeringen vill det?

          Det är så att det finns politiska viljor som vill ha en hög arbetslöshet så att det blir en maktförskjutning på arbetsmarknaden till arbetsgivarens fördel. Vad som Anders Borg och hans moderater vill låter jag vara osagt. Men med den förda politiken så...

Media: Ab, Ab2, SvD, SvD, DN, DN, Ex, SR.
Bloggat: Martin och Johan U och Peter på sitt Röda Berg...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus