Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101018

Ord och inga visor

Noterar att det nu kommer lite välriktad kritik mot den retoriska omsvängning som moderaterna gjort. Frågan är om det är en röst i öknen eller början på en talkör...

          Idag kan man ta del av den konservative debattören Roland Poirier Martinsson, en av cheferna på Timbro, som ondögr sig över den svängning som Moderatarna under Fredrik Reinfeldt gjort. Kritiken är inte nådig.
Priset är alltså att Moderaterna accepterat den socialdemokratiska idén om en generell välfärdsstat, den socialdemokratiska jämlikhetstanken, den socialdemokratiska synen på staten som progressiv, den socialdemokratiska synen på skolan som en plats där barn ska fostras till progressiva medborgare och socialdemokratins familjekritiska genusperspektiv.
den generella välfärdsstaten är en dålig idé; jämlikhet är ett dåligt politiskt mål; den progressiva staten är i grunden antidemokratisk; föräldrar har rätt till sina barns uppfostran; tradition, religion och en borgerlig livsstil garanterar en dynamisk kapitalism och ekonomisk tillväxt.
Detta, att högern faktiskt har rätt, spelar väl fortfarande roll?
         Med det i bagaget så blir en stilla undran om var moderaterna nu ska ta vägen? Är det en början på en inhemsk resa tillbaka till. De flesta håller nu på med en självrannsakning efter valet och moderaterna har nu en uppgift själva. För det är som skribenten så tydligt påtalar. Vad händer när socialdemokraterna finner hem? när självförtroendet för den socialdemokratiska välfärdsmodellen åter infinner sig. Vad finns det då kvar för moderaterna?

Media: SvD, DN.
Bloggat: Peter Andersson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus