Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101026

Sverige tappar på flera sätt.

Det går inte bra för Sverige. Det finns saker som måste upp till ytan. Vi tappar i välfärdsligan och vi tappar i korruptionsligan.

        Det är dags att regeringen öppnar ögonen och ser ut genom de rosaskimrande fönstren. Vi tappar i välståndsligan från tredjeplats till sjätteplats. Det är en intressant att den förra Näringsministern i Storbritannien säger
Rangordningen visar att ekonomisk tillväxt inte räcker för att säkra ett vällyckat samhälle, säger Storbritanniens tidigare näringsministern Peter Mandelson - demokrati och frihet krävs också.
       Det finns som sagt lite att arbeta på och en viktigt pusselbit i det socialdemokratiska krisarbetet. Det visar för min del att vi ägnat för mycket energi åt ekonomin och för lite om de mjuka frågorna. Visst är en ekonomi i ordning viktigt och en förutsättning för att klara resten av verksamheterna. Men frågan är om inte ekonomin blivit överordnad. Noterar att vi hade delårsbokslut i går i Vimmerby kommunfullmäktige inte hade en fråga kring verksamheterna utan det bara rörde ekonomin.

Media: SvD, Ab, DN.
Bloggat: Peter Andersson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus