20101025

En resa i skilda vagnar


Det är inget revolutionerande som den sista RödGröna budgetmotionen innehåller. Den bygger som sig bör på de frågor som vi gemensamt gick till val på. Men nu så tar denna resa slut. En resa som inte hamnade på den slutstation som var beräknat vid resans start.

        Jag har tidigare berört att vi nu tar varsin vagn på tåget mot framtiden. Med det vill jag säga att vi inte skils för evigt att vi har en syn som leder oss mot samma färdriktning. Inte alltid sagt att vi kommer till samma station.

        Det sker nu byten av passagerare under resans gång i alla våra tre vagnar kommer det säkert att ske. Vi vet inte om de kommer göra nått på vart var och en hamnar eller om de följer med till samma slutstation. Det kommer bli ett par år med osäkerhet kring vilka som ska med och var vi kommer åka. Men det kommer med rätt system leda till en tydlighet som gör att man vet vart resan går och vilka som kommer få följa med. Enkelt uttryckt så blir det ett biljettsystem som alla kan ta del av och ingen känner sig lämnad efter.

         Det som är av vikt är att man kombinerar hastigheten med noggrannheten. Samtidigt som vi måste vara klara i god tid innan nästa val så att väljarna hinner lära känna den nya uppsättningen av politiken, så ska de som idag är med och reser känna att de hinner vara med eller hoppa av i farten.

        Visst kommer de finnas de som inte gillar vart resan bär hän, men om vi lyssnar på dem så tar resan slut idag och vi kommer aldrig att komma till framtida stationer.

Media: SvD, SvD2, Ab, Ex, Ex2, Erik Sundström i AiP
Bloggat: Johan W och Peter A och Martin och Tokmoderaten på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,