20101013

Vänta och se?

En kort morgonnotering av ledarsidornas syn på budgeten innan det begär sig av till landstingsstyrelse. Bilden är att det finns en osäkerhet i ledarna kring vad man ska ställa sig gällande den budget som igår presenterades av finansminister Anders Borg. Men det flesta lutar åt att man glömt gasen...

           Jag skrev igår att man inte gör de satsningar på sysselsättningen som är nödvändiga för att få fram de nya jobben. Rubrikerna i dag är inga jubeluttryck utan det är en försiktighet som råder. Misstänker att de borgerliga ledarsidorna hade velat se mer och då kring de frågor som lyftes i valrörelsen. Ser också att de finns en liknande oro som jag känner på arbete och avstamp mot framtiden. Vi kunde se det redan när Fredrik UPA Reinfeldt presenterade sina ministrar. Forskningsministern var borta. En symbolisk viktig person om man vill ha en framtidstro. En viktig post om man vill lägga lite tyngd i framtidens arbetslinje.

         Jag stannar där med att konstatera att ledarsidorna som jag tyckte det blev magert. Att det inte var en budget för framtiden utan en för gårdagen. De satsningar på arbetslinjen var inget annat än julgranskulor.

Media: Ab, SvD, Svd2, DN.
Bloggat: Johan Westerholm på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,