20101015

Yta, yta, yta

Ja så kan man förklara den svängning som moderaterna har gjort under den förra mandatperioden och så ser bilden ut även denna period. Det handlar mer om hur man upplevs än vad det innehåller. Det finns en risk att socialdemokratin väljer den vägen också.

       Det är lätt att göra om sitt yttre men att nå innanför skalet är desto svårare. När det gäller moderaterna så är bilden så tydlig. Jag ser det på de gamla moderaterna hemma som inte får ihop den nya retoriken med den politik som de för. Det är fortfarande självklart att man ska sköta sig själv och skatten ska sänkas. Den ideologiska ståndpunkten är klar och vägen dit tydlig om man tar bort spacklet.

      Vi vet att ytan tillslut spricker och då visar sig det rätta ansiktet. Eller så fyller man på så att ingen känner igen en. Moderaterna har en bit kvar men frågan är vad som händer? Men vilken väg ska socialdemokratin ta?

       Nu när vi har chansen att göra upp med våra gamla arbetsmetoder. Att vara tydliga med att vår ideologi ligger fast. Vi ska akta oss för att bara sätta på en skönhetsmask utan det handlar mer om rengöring. Att ta bort allt skit som under årens lopp samlats. En enkel, ren politik är vad som behövs. En berättelse som inte skönmålar utan ger den bild som vi vill.

Media: DN
Bloggat: Böhlmark på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,