20101117

Centern ett steg närmare Stureplan

Noterar att Centern tar ännu ett seg mot Stureplan med att utse en partisekreterare från Stockholm. Kan förstå om det kommer bli en diskussion kring centerns engagemang för landsbygden.

         Idag så har den nya partisekreteraren för Centern presenterats. Det är kampanjledaren Michael Arthursson från Stockholm som kommer axla ansvaret. Jag vet inte så mycket om hans kompetenser men bilden är att Centern med tydlighet drar sig från landsbygden och mer och mer centraliserar sig kring Stureplan. Jag har tidigare varit inne på att det är en tragisk väg som Centern går.
        Tänker vidare på ett samtal som jag hade idag på lunchen kring Centern. Ett samtal som landade på att det finns ett utrymme för Centern på mellan 5 och 10 procent kring de borgerliga som brinner för miljön och de som finns på landsbygden. Men med de beslut som nu Centern tar kring kärnkraft och fokuseringen kring Stockholm så försvinner allt mer av väljarbasen. Tror att det kan bli ett mindre borgerligt parti i riksdagen efter valet 2014 och Centern är dess namn.

Media: Ex, SvD, DN, SR.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,