Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101211

Lördagsgnäll över en trött diskussion

Så är den socialdemokratiska debatten igång om den nya politiken. Och då handlar det om antalet dagar i arbetslöshetsförsäkringen. Åter så sitter vi med procentpolitiken. För mig som socialdemokrat kan det inte vara min roll.

          Det överskuggande för mig som socialdemokrat är jakten på arbete. Det ska alltid ligga som nummer ett. För arbetarrörelsens värsta fiende är arbetslösheten. Att inte kunna försörja sig själv är inte bra för självkänslan. Att då det läggs så mycket fokus på ersättningsnivåer och antal dagar är idag beklagligt. Med det vill jag inte säga att de sociala försäkringarna är oviktiga. Det första som borde diskuteras när vi förlorat ett val och arbetslösheten är skyhög. En regering som verkar tycka det är ok med dessa nivåer då de i sann nyliberal anda får arbetarna att konkurrera med varandra om sämre villkor. Så frågan på alla socialdemokraters läppar ska vara nya jobb, mera jobb och bekämpa arbetslösheten. Inte procent och dagar.

        Med den diskussion som ny pågår som skickar det en signal om att vi accepterar en arbetslöshet och dessutom en långtidsarbetslöshet. Inte ett ord hur de nya jobben ska komma. Bara att de ska vara bra villkor när man går hemma. Det är för mig självklart , dels för den enskilde men också för att hålla köpkraften uppe så vi inte minskar sysselsättningen i den delen också.

        Så ge er och börja samtala kring hur vi ger den enskilde arbete. Hur får vi företagen att anställa? Hur får vi fram nya inovationer som ger nya branscher? Hur stöttar vi forskningen som utvecklar Sverige? Samt hur underlättar vi för dem som vill starta egna företag? Och hur ger vi han/henne de förutsättningar som framtiden kräver. Inte förbereda den enskilde för ett liv med A-kassa.

Media: Ab.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus