20110208

Hoppas de lyder rådet Från Guteland!

Idag läser vi att Jytte Guteland inte ställer upp till om val som ordförande i SSU. Det är bra. Dels att man avgår när man står på topp och inte biter sig kvar dels att hon vill ha en öppen process med flera kandidater som ska ersätta henne.

       Med ett lite utifrån perspektiv så har Jytte Guteland varit en bra ordförande för SSU och tryckt på partiet kring förnyelsearbetet. Jag har kanske inte allti varit ense med henne och SSU och så ska det vara. Under den process som nu pågår i socialdemokraterna har det funnits en tydlighet från SSU genon Jytte Guteland att det behövs en öppnare process. Så när hon nu själv väljer att avgå är det bra att hon fullföljer linjen med öppenheten. Med flera kandidater som träder fram och visar på att de vill leda. Hoppas att resterande del av SSU nu anammar det och en än gång går före partiet och visar att det går.

Media: Ab, ExDN, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,