20110216

"Låt inte S-ledningen tysta kritiken"

En kort notis med hänvisning till den Öppna Kriskommissionens debattartikel i Aftonbladet. Vi reflekterar kring Socialdemokraternas Kriskommission och det arbete som ska hända...

Igår så släpptes rapporten från Kriskommissionen och idag kommenterar Jag, Annika Högberg, Alexandra Einerstam, Peter Johansson samt Johan Westerholm rapporten.
"Låt oss börja med det som är bra.
Socialdemokraternas Kriskommission har inte bara skummat på ytan. Anslaget är brett, kommissionen har påbörjat en idépolitisk diskussion och inlett ett resonemang kring det gröna folkhemmet. En socialdemokrati som ska hålla i 100 år till måste ha en politik för tillväxt som är socialt och ekologiskt hållbar.

Mest glädjande är de skarpa förslag som kommer från Johan Perssons grupp om organisationen och hur den ska anpassas till dagens medlem och väljare. Det är en konkret åtgärdslista för att socialdemokratin skall kunna gå in i en renässans med fokus på varje partis minsta byggsten: den enskilde medlemmen och hans eller hennes känsla av sammanhang och gemenskap."
         Det är nu som arbetet börjar och innan vi startar planerna för valet 2014 och med vilka vi ska samarbeta så behöver vi veta vad vi vill.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,