20110314

Mustascheffekten och kampen från Ekokammaren

Idag kan vi se att Socialdemokraterna går framåt i en ny undersökning i Aftonbladet. Kan vi redan nu tala om Mustascheffekten? En kort reflektion hinner jag med innan det ska brottas med Kultur- och Fritidsnämnd.

             Socialdemokraterna har i ett par undersökningar gått framåt. Trots det som hänt kring valberedningsarbetet och den bristande politiska debatten. En del skulle säkert just därför. Men jag kommer inte att ta ut några för tidiga segrar. Den undersökning som kommer efter att Juholt hållit linjetalet på kongressen där han bör ta ut en färdriktning för sitt arbete som partiledare och statsministerkandidat.

         Det jag lätt konstaterar är att vi inte kommer få någon hjälp ifrån högerns ekokammaren. Svenskan har dragit igång en kampanj mot Juholt. Ingången verkar vara att se till att marginalisera honom utifrån sin bakgrund och utbildning. Allt för att skrämma medelklassen i storstädernas förorter. Men kommer det gå hem? Vi vet att det är en av de uppgifter som vi inte klarade i valet 2010 och är en nyckel för valseger 2014. Den borgerliga ekokammaren vet det också  och därav detta kampanjande som påbörjats.

Media: Ab, Ab2, SVD, SvD2, SvD3, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,