Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110301

Och vinnaren är.......

Det ryktas i media att juryn har sammanträtt färdigt och idag kommer de presentera juryns val i den socialdemokratiska idoltävlingen. Och vinnaren är......

              Ska spekulationerna i denna fars idag få ett svar. Eller ska medlemmarna få fortlevande vänta på besked vem som valberedningen ska föreslå som ledare för socialdemokraterna. Enligt media är bråttom, inte för att medlemmarna ska kunna ta ställning till personen i fråga utan för att den nominerade ska hinna skriva sitt linjetal. Frågan är om de då behövs en kongress om det är klart med att valberedningen släpper namnet. Jag har varit kritisk till processen det är ingen hemlighet och jag kommer fortsätta att vara det. Och en fråga kommer det finnas alternativ eller är det som Ford sa -Ni får välja vilken färg som helst så länge den är svart.

      Men frågan som jag ställer mig är hur den person som nu tydligen ligger på valberedningens bord känner det. Är den stolt och hur tänker personen tillbringa tiden fram till valet på kongressen. Ska det bli en Eriks-resa eller gömma sig undan filande på sitt linjetal? Kommer medlemmarna och kongressombuden få en programförklaring som de kan ta ställning till eller kommer den efter valet väl är gjort och ombuden har röstat i blindo. En fråga som uppkommer är vad vi då behöver medlemmar till förutom att inbringa medlemsavgift. Har socialdemokraterna tagit steget fullt ut till att bli en kampanjorganisation och vad är Kriskommissionens rapport värd eller är det ett slag i luften.

Media: Ab, Ab2, Ex, Ex2, Ex3, DN, SvD
Bloggat: Rasmus Lenefors och Sara Gunnerud på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus