20110330

Sänkt finansministerlön ger fler arbetstillfällen?...

De gamla moderaterna som ogillar den offentliga sektorn har idag visat framfötterna. Är det så att Anders Borg hade tråkigt på jobbet och klev ut ur garderoben.

          Idag kan man i media kan vi tal del av att moderaterna genom Anders Borg anser att kvinnolönerna inom offentlig sektor är för höga och hindrar tillväxten. Ett snävt manligt, moderat tänkande som visar med tydlighet vad moderaterna står i frågorna om jämställdhet och offentlig sektor. Att hävda att ingångslönerna är för höga visar inte bara på kvinnoförakt utan också på okunskap om vad problemet ligger. Eva Nordmark, ordförandeSKTF, säger -Utmaningen är att vi behöver få upp lönerna i kommunsektorn för att klara rekryteringen av unga nyutbildade när generationsväxlingen pågår. 


          Så Anders Borg om du på detta sätt vill ha roligt på jobbet så föreslår jag att du avgår redan nu. För med detta påstående så köper du dig en plats i mulliga mansgrisar. Mot detta står Håkan Juholt och socialdemokraterna som menar att det nu får vara nog och att vi inte längre kan subventionera välfärden med dessa kvinnolöner. Konfliktytan i Svensk politik blir tydlig. Det är inget annat än en kraftig ideologisk strid som tar fart.

Media: Ab, Ab1, DI, DN, SvD.
Bloggat: Martin Moberg och Johan Westerholm på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,