Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110530

Min åsikt: Ja till gårdsförsäljning

Inte för mycket då blir det suddigt!
Detta är nog inte så korrekt i mitt parti, men jag deklarerar härmed att jag är för gårdsförsäljning. Men det innebär inte att jag vill springa in på Konsum och köpa en flaska vin till kvällen. Mitt ja är att kunna inhandla en flaska när jag besöker de som tillverkar dessa drycker. Det handlar om Vin på Öland och Öl i Vimmerby mm.

           Det förs en resonemang kring alkoholens skador och att det med gårdsförsäljning skulle öka. Jag är tveksam till det och tror inte med den prisnivå som det Svenska vinet har lockar till fyllespel. Jag ser det som ett kompliment till det som vi kan köpa på systembolaget. Men det innebär inte att jag härifrån tar steget till att man ska kunna köpa en pava rött på Konsum eller ICA. För mig är det en upplevelse fråga. Att man i sitt besök ska kunna få med sig en smak av Öland eller Vimmerby med sig hem.
 

      Jag ivrar dock starkt för ett behållande av Systembolaget och ett av mina främsta skäl, förutom tillgängligheten och alkholpolitiken, är kunskapen och bredden på utbud som jag tror vid ett frisläppande kommer minska drastiskt i mitt Vimmerby. Så jag säger nu ja till gårdsförsäljning men bibehåll Systembolagets monopol i övrigt.

Media: SvD där Per Ankersjö skriver i frågan.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
blog comments powered by Disqus