20110511

Nä arbetare med justa villkor ska vi inte ha när det finns allmosor

Undrar om högern lakejer i Timbro vet vad de talar om. Idag kan man ta del av en debattartikel på SvD Brännpunkt där de på högerns glada maner åter anser att det är med allmosor som de fattiga i världen ska glädjas istället för en bra arbetsmiljö och en lön att leva på.

      Bilden de försöker sätta är så tydlig. Det går bara att göra folket lyckligt med en råbarkad kapitalism. Men är det en sanning? Nä självklart inte visst finns det andra vägar. Men det kan göra så att vi behöver se om våra kostymer. Latten kanske inte kommer kosta 28 kronor utan 38 kronor. Men det kan vara så att den kommer smaka bättre när den som arbetat på andra sidan klotet har hälsan i behåll och på vägen hem kan köpa med sig mat till sina barn.

       Så devisen som Timbro tillsammans med högerns ekokammare trummar ut har bara ett syfte att gynna de finansiärer som lastar in kapital för att få agendan dit de vill och där finns inga justa villkor i tredje världen utan bara skicka allmosor så att arbetaren vet sin plats på jorden. Tro inget annat. Vi vet att det är samma visa när barnfattigdomen ska avskaffas. Det finns en klass som inte vill synas men som är orolig så fort det kan komma en tanke som andas rättvisa och ha en koppling till socialism. Oavsett förslaget så går de igång och och påkallar sina vakter som ska se till att deras värld inte raseras. Så lydiga arbetare som tackar för den rikes smulor passas bäst.

Media: SvD.
Bloggat: Peter Johansson rättvist på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,