Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110524

När sporten avgörs av publikidiot

Åter en kväll med förstört fotboll. Ett spel som kan locka till glädje och samling förstörs av rötägg som inte klarar att vistas ute bland folk.

        Jag gillar fotboll och den stämning som inramar en bra match. Men efter dagens händelse i Skåne. Som Hammarbyare så känner jag med de fotbollsälskade skåningarna som fick sin kväll och kanske sin säsong förstörd. Det är aldrig roligt och rättvist när idrotten avgörs någon annanstans än på på planen. Varken i styrelserum eller på läktaren.


       Men vi idrottsälskande kan känna att allt mer av sporten avgörs på andra ställen. Ikväll en jävla huligan som inte kan acceptera spelets regler. Men frågan kring hur vi ska rensa läktaren från dessa är svår. Visst kan man skrika avstängning släng ut dem och de må vara en lösning på kort sikt men inte på längden.

          Jag har en tanke kring att det som avspeglar sig på läktaren är ett samhälle i miniatyr och vi vet att med utslagning och utanförskap ökar oron och våldet. Så direkt aktion mot läktaren löser våldet för tillfället men tar inte undan grogrunden som föder nytt. Jag kommer säkert att få återkomma till ämnet, tyvärr...

Media: Exp, Sportbladet, DN, SvD, SvD2, Sydsvenskan, Sydsvenskan2.
Bloggat: Roger Jönsson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus