20110514

Och rätt låt vann?

Erik Saade sjunger om ”popular” och vill vinna Eurovision song contest och Socialdemokraterna vill vinna val. Men frågan är om de kommer göra det. Ibland kan jag elakt konstatera att Erik Saade har större chans för han håller sig till en låt, ett nummer som han fått hjälp med.

          Jag vet att man inte ska skriva ner sitt eget parti dagen före ett val men med gårdagens stopp i bloggandet så började jag att tänka lite vad vill jag med mitt dagliga skrivande och gör jag någon nytta. Jag är socialdemokrat och vill att det ska gå bra för mitt parti. Men när ledande företrädare springer utan en tanke ut i media om att byta helgdagar, IT-Titti och butlers så undrar jag vart vi är på väg. Vi har en ledning som vill nystarta och det verkar som om det innebär hela havet stormar och nya talespersoner p´springer ut med nya tankar som kanske inte är de mest genomtänkta.

         Jag vet att det är val imorgon och igår så presenterades 9 punkter för vården. Nio bra punkter som försvann i en App skapad av IT-Titti....

        Vi kan konstatera att den socialdemokratiska kommunikationsavdelningen har kapsejsat och räddningen verkar långt borta. Det kan inte vara så att när Håkan Juholt utser nya talespersoner, det vill säga skuggministrar, måste det genast ut med något tillspetsat, ogenomtänkt i media. Desperationen att göra avtryck får inte styra den politiska agendan. Vi behöver inte en Monica Green som gör märkliga debattartiklar i Newsmill. Man borde tänka till när man som en central företrädare ens tänker tanken att göra sina utspel på en sådan sida som Newsmill. En sida som i min uppfattning mest lockar till sig allehanda debattglada tyckare utan högre rang.Visst ska det till en programförklaring men likt en melodi i Eurovisionsschlagerfestivalen så ska det tänkas till. Ett tema ska till och inga löften om det ena och det andra som allt slutar i en krasch i orkesterdiket.

        Så Håkan Juholt och Carin Jämtin måste se till att vi får en fungerande kommunikationsavdelning. En avdelning som ska vara filtret som tar bort tossigheter och ser till att utspel inte slår emot varandra. Det måste bli ett slut på dessa solorace som snart har lett till världsrekord i skratt och pudlar. För det är så att när man är politiker på heltid och har en hel partiadministration i ryggen så ska sådan skit som lämnar vissa företrädare inte komma utanför den egna tankekammaren. Ja jag blir arg för när vi medlemmar som möter väljarna på gatorna får ägnas så mycket tid på att försvara eller förkasta utspel från riksnivå finns ingen energi kvar till den vardagliga politiken och nya medlemmar undrar vart de hamnat i för parti.

         Så kolla på Erik Saade. Han har en linje en låt som han tror på inget potpurri med okända låtar gamla som nya. En låt, en linje. Han vill bli popular och de vill vi också.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Exp, GT, Nyheter 24.se, DN, DN2, DN3.
Bloggar: Johan Westerholm på samma ilskna uppgivna tema...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,