20110515

Söker moderaterna makten med hjälp av SD?

Började skriva på ett inlägg om de socialdemokratiska framgångarna i valen ikväll men det kommer på skam när jag nås av informationen att moderaternas starka man i Göteborg öppnar dörren för samarbete med Sverigedemokraterna för att ta makten. 

       Ylva M Andersson kanalchef för SR i Göteborg twittrar
         Frågan är hur moderaterna på riksplanet kommer hantera att moderaterna i Göteborg öppnar dörren för Sverigedemokraterna Magnusson säger till SR "22:20: Johnny Magnusson, M:s gruppledare, besöker vår valstudio och han utesluter inte ett samarbete med Sverigedemokraterna. Han öppnar inte heller dörren för dem men säger att "vi är tillbaka på ruta noll där inget block för majoritet och SD en vågmästarroll. Nu är det upp till alla oss att sätta oss ner i morgon och se vad vi kan göra" Allt jag hoppas på är att det är en förlupen kommentar i stridens avgörande hetta och när Magnusson sovit på saken gör en pudel och stänger dörren..

         Lämnar nu detta för att gå tillbaka till det som jag började på innan detta dök upp.
Noterar att socialdemokraterna går starkt framåt i Örebro. Det är glädjande resultat denna söndag kväll i maj. Men även om vi går framåt i Västra Götalansregionen men att det fortfarande finns frågor kring hur den kommande majoriteten kommer se ut.

        Måste inledda med att tacka Gustav Svensson som lyckades få Vivallaborna att lägga över 70 procent på socialdemokraterna. Så med ett valresultat på 47,1 procent i omvalet i Örebro måste vi vara nöjda.

        Även i Västergötlands regionen går vi framåt och det och bilden är att vi blir största minoritet om inte moderaterna väljer att ta med Sverigedemokraterna i Alliansen. Tydligen har det kommit kommentarer som varit inte helt tydliga på den frågan. Vi vet hur det var i samband med riksdagsvalet och svårigheten från Reinfeldt att stänga dörren. Men under morgondagen får vi se om styret klarnar

        En del av framgången kan nog tillskrivas socialdemokraternas nya partiledare, Håkan Juholt som var närvarande och ville ha debatter med moderatledaren Fredrik Reinfeldt. Här ligger en del till att moderaterna inte gjorde ett bra val tror jag. Så Moderatledaren gjorde en felbedömning eller är det så att om Han tagit debatten, moderaterna förlorat mer? Men den största förloraren var valdeltagandet.

Media: Ab, Ab2, SvD, SvD2, DN, DN2, Exp, Exp2, SR.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,