Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110620

Det värker i en sjuk sjukförsäkring

Att det råder en viss rädsla hos borgerligheten är tydligt. Med allt mer krampaktiga grepp försöker de behålla en bild av allt under kontroll. Sjukförsäkringen är sinnesbilden av den krackelerande borgerligheten.


          Vi har idag en sjukförsäkring som ingen verkar vara nöjd med, men inom borgerligheten och då särskilt moderaterna har det gått prestige. Men hur enig är den politiska värden. Det finns förslag från den RödGröna delen av riksdagen som får stöd, till delar av, regeringens stödparti Sverigedemokraterna. Men Moderaterna med Propagandaministern Schlingmann i spetsen gör nu allt för att dribbla bort korten och göra frågan till en formalia diskussion kring bland annat remisstider. Senast idag med hjälp av DN.


         Men en fråga som återstår är var Kristdemokraterna finns. De har i valet sagt en sak men verkar inte orka lyfta sig under moderaternas tyngd. Vi kan se hur vi får en sjukförsäkring som fortsätter krama systemet och inte den enskilde. De partier som varit individens bundsförvanter , i retoriken, blivit systemets försvarare och blir det allt mer för var dag som går. Me omröstningen sker i veckan i riksdagen. Det finns en chans till ändring men vågar de ta den?

Media: Sydöstran, DN, DI, BLT, SvD 1, 2, 3, 4, DN, 2, Expr, Ab
Bloggat: Martin Moberg, Johan Westerholm och Roger Jönsson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus