20110624

Glöm inte snapsen....

Med för mycket blir det dimmigt...
Midsommar, denna högtid som är det Svenskaste som finns. Folkets nationaldag där festen och familjen står i centrum. En dag där vi låter barnet i oss komma fram när vi kvackar kring en lövad stång. Så en det blir en liten krönika innan festen tar vid...

       Men allt är inte sol och sång denna dag. Jag minns min ungdom med alkoholiserad pappa och ingen familj att vara med. För mig var midsommar under många år en dag att leva sig igenom. Sedan när man själv skulle till och börja festa så var det mest spya vinner och när jag ser tillbaka så har jag svårt att finna fina minnen av denna nationaldag.

        Men det gör att jag nu vill att min son ska få bättre midsommrar än jag. Traditionen är att starta på Astrid Lindgrens Värld där han med sina arbetskamrater firar så det står härliga till. Tänk när han var mindre få dansa kring stången med både Pippi och Emil. Så de midsommrar som jag minns är från mitt vuxna liv. De minnen från ungdomen handlar om fylla nedspydda kläder och veckolång baksmälla.

         Känner att det är lätt när man som jag lever Svenssonliv att glömma alla som inte gör det av ena eller andra anledningen. För min del så drömde jag två saker. Antingen Svenssonliv eller ekonomisk oberoende på en söderhavsö. Det blev Svenssonliv och jag känner mig tillfreds med det. Sittande på min baksida ute med tårna i vädret bloggande om våra vanor och ovanor.

          Måste säga att mitt liv artade sig hyfsat och att jag lyckades ta mig från botten till en topp. Så snart lämnar jag datorn för att bege mig till Astrid Lindgrens värld för lunch och firande kring stången. Tja, själv blir jag sittande i skuggan med min värkande operationssår... Till kvällen hem till vänner och sill och snaps. Måste dock hålla mig till fyror då sexor blir för tunga för mig att lyfta. Men desto fler får det då bli... Så med snapsen i näven tänk en tanke på de som inte har lika roligt som du och jag idag. De finns och är många. Vi ska inte sluta ha roligt men efter midsommar måste vi börja arbetet med att se till att till nästa midsommar fler kan deltaga i gemenskapen och ha lika trevligt som du och jag.

GLAD MIDSOMMAR önskar jag alla mina läsare och kvack kvack på er...

Media: Ab, Ab2, SvD, Exp, DN, DN2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,