20110629

När facket sänker SAAB och inte Muller...

När de anställda med sina fackliga organisationer målas ut som skurken i frågan kring SAAB hoppas jag att de borgerliga ekokammaren begriper hur korkade de är. Vilka har ställt upp på alla turer kring SAAB? Var finns den största lojaliteten?

        Nu försöker media (borgerliga) lägga skulden på facket för de som sker in SAAB. Att facket ser till sina lojala medlemmars intressen är inget annat än att det är som det ska vara. Medarbetarna har under den resa som SAAB gjort tyst och lojalt följt turerna och inte vetat vad morgondagen skulle komma med. Nä Expressen som i en osignerad ledare ger sig på facket är det ett slag under bältet. Ett slag som inte tar utan bara slår tillbaka.

        Grunden är att det från högerhåll alltid ska målas en bild av att facket är emot företag. Företag som är grunden för anställning som i sin tur är en förutsättning för medlemskap. Så inga företag inget fack. Fackets roll verkar vara, enligt ekokammaren, att driva sina medlemmar till arbetslöshet. Tror de själva på detta. Om Expressen och andra ledarsidor på den borgerliga kanten varit vakna och sett de uppoffringar som man gjort för att rädda företagen och jobben under de hundra år som facket verkat. Ta skillnader mot andra länder där strejken är dagligen förekommande mot alla typer av förändringar. Här sitter facket vi d förhandlingsbordet och finner lösningar.

Nä dagens ledare i Expressen missar målet och gör ingen glad...

Media: Exp, SvD, Dagens Opinion.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,