Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110717

När Moderaterna slutade med arbetslinjen...

Oj så stöt man kan bli. En profilering som ett vanligt parti för vanligt folk, men skjuter grovt fel. Moderaterna har aldrig och kommer aldrig bli ett parti för vanligt folk. De fyra borgerliga partierna är blåa om än i små nyansskillnader... Och moderaterna har slutat använda arbetslinjen.

        Bristen på egen politik blir tydligare för var dag och det kan ses i retoriken. Allt kretsar kring jobbskatteavdraget och Håkan Juholts göranden. Inget kring den egna arbetslinjen. Märk väl att de mer eller mindre slutat använda sitt paradord sedan 2006. I dagens dräpa från Sofia Arkelsten där hon vill framhäva moderaterna som ett vanligt parti, för vanligt folk så nämns inte arbetslinjen. Istället kliver de in på Kristdemokraternas arena och försöker sätta sig på Göran Hägglunds köksbord. Så istället för att stå för den egna politiken gör de nu ännu ett inspel för att ta väljare från sina egna stödpartier. Den politiska kannibalismen får ett tydligt ansikte och uppförsbacken för de små regeringspartierna blir allt brantare, allt beroende på moderaternas agerande. Det är inte från Socialdemokraternas väljare de numera tar sin support.

           Det är intressant att se hur en framgångsrik kampanj som gjorde moderaterna till ett parti kring 30 procent och under en period var Sveriges största nu kommit till vägs ände och en utförsbacke tar vid. Vi märker hur tomt det är i ide-skafferiet och hur den gamla sura idéerna kommer fram igen. Den politik som gjorde att Bo Lundgren fick gå blir allt mer tydlig att den även gäller idag. Snart så kommer kritiken mot de egna om inget händer. Att då söka fienden utanför är en klassisk modell. Attacken mot socialdemokraterna som mer slår på sina allianskompisar. En attack som inte tar utan låter sina allierande ta smällarna. På sikt så finns det bara en vinnare.

           Så när Sofia Arkelsten säger att deras ledamöter i riksdagen inte kommer från ungdomsförbunden så säger jag och? Att man som ung blir engagerad i samhällsutvecklingen kan inte vara ett minus. Att man vid den sidan även arbetar, studerar och kopplar sina erfarenheter med den kunskap man samlar på sig och för med den vidare är inget att skämmas för. Men hon vill slå dank av att socialdemokratiska ledamöter inte varit ute i verkliga livet... Inte suttit vid Arkelst..., ursäkta Hägglunds, köksbord. Men om vi ser på moderaterna så är det ett toppstyrt parti där inte ens bloggarna har frihet att skriva fritt, om de ska bli accepterade. Kärnan är inga arbetare utan PR-människor som driver kampanjpolitik. Så den arbetande moderaten i riksdagen känns mer som ett dåligt alibi för att få retoriken att gå ihop.

        Nä moderaterna är ett parti för de rika med en övergripande fråga på agendan:


Sänk skatten, sänk skatten och sänk skatten.

Media: Ab, Ab2, Ab3DNSVD1SVD2EXPREXPR2,    
Bloggat: Sebastian Stenholm på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus