Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110717

Låt bråket börja i mitt parti. (S) behöver syre.

Detta är inte Waidelich och Juholt
Världen förändras. Men socialdemokratin består. Både på gott och ont. På gott med värderingarna som ger oss ett tryggare samhälle men på ont då vi inte lyckas förändra dagspolitiken utifrån att världen förändras och så även på hemmaplan.

             Jag erkänner att jag fick inspiration till detta inlägg när jag läste Johan Westerholm som sett på TV kring fackens tappande medlemskader. Tar man det med att akademiker inte längre känner sig hemma i arbetarepartiet som de gjorde för så inser även jag att något måste hända.

          Johan skriver kring den stela fackföreningsrörelsen som inte klarat att anpassa sig till den rörliga arbetsmarknaden. Rörlig på både ont och gott. Ont då de kan inge otrygghet men positiv då det ger möjligheter till utveckling och förändring. Här måste facket vara och möta upp. Det gör det inte idag, ja det finns säkert ett och annat undantag men bilden är inte att det finns hunger att gå in i framtiden.

          Men om jag återgår till socialdemokraterna som stampar med en nystart och inte vet hur de ska ta steget vidare in i dagens samhälle och med blicken runt hörnet i vad framtiden har att erbjuda. Under hösten så ska både program- och organisationskommittén sätta igång sitt arbete. Det är livsviktigt att både dessa utredningar hämtar både kunskap och individer utifrån. Det finns annars en uppenbar risk för navelskådare och det ger ingen nystart. I navel samlas bara gammalt ludd och inte ser man runt hörnet om man skådar sin navel...

          Så Håkan Juholt och Carin Jämtin lämna naveln och se världen som förändras. Sätt samman grupper som är blandade så att de kan bryta idéer. Låt gärna rösterna och diskussionerna gå höga. Enigheten ska inte inträffa förrän klubban faller på kongressen 2013. Då enar vi oss och går mot valseger.

Media: DN, SvD, SVT, GP.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
blog comments powered by Disqus