Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110803

Avkastad... 11år...

Hon är funnen men det leder till frågor kring hur landet ligger när en 11-åring blir avkastad från tåget utan att kontakt tas med anhöriga eller att vuxna finns att ta emot. När anser SJ barndomen upphör och man kan kallas vuxen?

        Under morgonen så är vi många som följt det som hänt kring den elvaåring som igår blev avslängd från tåget och därmed försvann. Det fråga som jag ställer mig är vilket samhälle vi utvecklar om inte större hänsyn tas. En fråga som följer är vad gjorde medpassagerarna och berodde allt på hudfärgen. Känns till och med svårt att skriva frågan för det får banne mig inte vara så. Inte i Sverige, inte på ett statligt bolag.

         Nu är flickan funnen och jag ska ut på resa under dagen. Så ser fram emot en förklaring och vilka lärdomar som SJ drar av detta. En fråga är vad som händer med konduktören som slängde av tjejen?

Media: Ab, Ab2SvD, Exp, DN, SVT, SR.
Bloggat: Roger Jönsson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,
blog comments powered by Disqus