Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110813

Lördagsfiske är inte röstfiske...

Idag så blir det sväng till sjön för att se om det finns något som nappar på kroken... Det är både skillnader och likheter mellan mete och röstfiske. 

      Det går mot val i USA och kampen om väljarna har börjat, men också en kamp om vem som ska leda de olika partierna i USA. Även i Norge ska det till val. Men medan valkampen i USA fortgår som vanligt med  påhopp och beskyllningar så är det  ett annat läge i Norge. Händelsen på Utøya har skakat om vår granndemokrati och jag ser med spänning på hur valkampen kommer utspela sig. Har vi tur så kan vi få en kamp som handlar om idéer och sakfrågor och att personangreppen får stå tillbaka. Om så fallet en seger för demokratin och ett mänskligare samhälle. Men det finns det som tror medicinen är ett tystare samhälle där myndigheter avgör vem som får lägga ut flöten stärker demokratin men ack så fel de har. Demokratin kan bara växa med mer öppenhet.

      På hemmaplan är fisket igång när det gäller två partier som står långt från varandra men ändå nära i sin politiska framtid. En framtid som guppar på fyra procents ytan. Det gäller att välja rätt bete för att få fortsätta guppa på det vattendrag som leder in i Sveriges riksdag. Både Vänsterpartiet och Centern står inför svåra tider.

Med detta så tar vi lördag med lite klokheter från sjökanten...


Media: Ab, Ab2DN, DN2, DN2, SvD, SvD2, SvD3, SvD4Exp,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus