20110819

Privatisera 50 procent av Centern så gillar fler dem?...

Nu så tar Centern det stora klivet åt höger igen. Ett steg som leder bort från väljarna som samlas i mitten och samtidigt ingen garant för att fler blir friska... Nä Timbro har fått en snäll bundsförvant. Det är allt.

        Idag kan vi ta del på hur centerns partistyrelse förespråkar att 50 procent av den Svenska vården ska vara i privat regi. Allt i en tro att det vlir bättre, eller? Är det så att det handlar om att man helt enkelt av rena ideologiska skäl vill privatisera. Läser man Ankersjö så blir det tydlgiare "Privatisering kan vara ett mål, men framför allt är det ett medel." Så vården är en bisak och själva privatiseringen är ett mål i sig själv.


       Nu väntar jag på förslagen i mitt landsting. Landstinget i Kalmar län, Sveriges bästa landsting. I min kommun har vi en vårdcentral som ligger mitt i kommunen. I det stora mycket omtyckt och fungerar bra. Centern vill nu att hälften av läkaren säger upp sig och startar eget. Och allt ska bli så mycket bättre för Vimmerbyborna. 


        Nä, förslaget känns inte förankrat i verkligheten utan bygger på en tankesmedjas glada tankar på högerkanten... Inte den verklighet som Vimmerbyborna lever i. 


       Men om devisen fungerar så borde Centern privatisera 50 procent av sig själv och bli bästa parti och kanske största? Bara skojade så kan det väll inte bli...


Femtio procent privat kan bli femtio procent mindre Centern...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,