Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110802

Skillnad Syrien-Libyen?

Jag har inte skrivit något om Syrien då jag inte känner att jag behärskar frågan men kan indag inte låta bli att fundera vad som skiljer Syrien från Libyen, där vi mangrant stormar in med trupper för att klara civilbefolkningens uppror mot en tyrann.

              Det börjar röra på sig i den internationella samfunden efter regimens blodiga massaker på befolkningen i Syrien. Ännu en despot som slåss för sitt liv mot ett folk som sett sina omgivningar och den frihet som kan fås. En ledning som inte verkar vilja förstå sin samtid och leva parallellt med den. Med slughet kan även en diktator ställa om och kunna gå som vinnare in i en demokrati. Men det är ingen enkel uppgift. Sakta men säkert så fortgår den världsomspännande demokratiprocessen. Inte med det sagt att det blir eller ska bli en demokrati av västerländskt stuk utan en utifrån de kulturella världen som varje land har.

              Men det som står för dörren är att världssamfundet nu måste skärpa tonen gentemot ledningen i Syrien. För det kan inte vara skillnad på individer i Libyen eller Syrien. De måste ha ett samma värde oavsett land de bor i. Tyvärr kan man ana att det finns andra agendor än folk liv och ve...

Demokratin är en seg rörelse som segrar tillslut...

Media: SVTHDYLEAbGPExprSR, Ab, SvD, DN.
Bloggat: Martin Moberg på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus