Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110916

Alliansen: Skammens gräns eller practical joke?

Det är ditt fel trots vad vi skriver i DN-debatt
Skammens gräns, är den passerad idag? När företrädare för Alliansen uttalar sig idag om sjukförsäkringen och de gör det som om de tyckte synd om människan... Inte tvingande av en opposition och ett väljartryck.

           "Ambitiösa välfärdssystem måste vårdas. Sjukförsäkringen rör många människor och berör ännu fler. Det breda engagemanget för sjuka människors ofta svåra väg tillbaka till arbetet är en styrka för svensk välfärdspolitik. Sverige vore ett kallare samhälle utan detta engagemang."Så inleder Alliansens företrädare sin debattartikel idag. Jag blir förbannad. Jag tänker inte gå in på detaljerna i förslagen utan låter andra döma dem. Men att så här försöka vrida på historien och vara den gode, den som ser till den lille och inte straffar den sjuke.

          Det finns en syn bland borgerliga politiker som vi kunde se i praktiken när det gäller synen på sjuka. Att skuldbelägga den enskilde och krama systemet blev sagan som besannades. Men nu pågår ett arbete med att skriva om sagan och historien "Ambitiösa välfärdssystem måste vårdas". Men vem är det som har sjukdomsinsikt? Med sänkta skatter och reformer som slitit isär samhällets olika delar så försöker de skriva  om vårda systemet.

          När de sjukas misstros och skickas ut i kylan så skriver Alliansens företrädare om vårda systemet så att vi inte får ett kallare samhälle. Är det ett practical joke som vi ser i dagens DN. Jag blir förbannad. Att försköna sin egen mörka historia gällande hanteringen av sjuka individer. Allt från misstro till straffande och sedan prata om vårda engagemanget och att vi kan få ett kallare Sverige om vi inte förstår det...

         Det andas propagandaministern över inledningen av dagens debattartikel. Ingenstans kan man ta del av hur de varit jagade av media, oppositionen och medborgarna i den brutala hanteringen av sjuka och dess anhöriga. Inge skrivning om de brister som den moderatstyrda regeringen infört i systemet. Ingen självkritik utan bara hyllande skrivningar som de vill ha in i historieböckerna.

         Avslutningsvis så fanns det brister i sjukförsäkringen och hur vi hjälpte de sjuka tillbaka till arbetslivet. Men förändringarna skulle inte engagera piskan utan folkets breda engagemang och låta Sverige fortsätta vara ett varmt land som såg den lille och hjälpte den att ta för sig.

Ett kallare Sverige för vart år som gått sedan 2006 
kan inte skrivas bort med vackra ord på DN-debatt.

Media: DN, DN2, Ab, SvD, Exp.
Bloggat: Peter Andersson och Martin Moberg på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
blog comments powered by Disqus