20110913

Annie Lööf vill inget längre, utom att lyssna...

Lyssnat på Annie Lööf och plötsligt så vill hon inget utom att lyssna. Ingen politisk vilja fanns kvar.  Centerprofilen var i kvällens Hübinette en bra bit från den kaxiga politiker som satte avtryck. En ödmjukhet som kan kosta Centern riksdagsplatsen.

        Centerns stora profilfråga är enligt Annie Lööf att man ska få behålla lite av socialbidraget när man får ett jobb... Den viktigaste profilfrågan... Centern har problem och efter dagens intervju så kommer Centern fortfarande vara en av de otydligaste partierna i Svensk politik.

       Bilden som växer fram är att Annie Lööf med byte av efternamn också verkar bytit attityd från en tuff politiker med en egen agenda och åsikt till en strömlinjeformad partimegafon. Hennes tidigare idéer är som bortblåsta och är något kvar så är det så avskalat att den inte finns en möjlighet till profilering.


        Men hon är inte ensam. Det är en tuff resa som regeringens samtliga partier har. Den enda som verkar ha en framgång är Folkpartiet som har en profilerad fråga. De andra fumlar kring internt ledarskap och den parlamentariska situationen. Allt vi får i budgeten är diffusa förslag utan konkreta mål...

Lite trötta tankar en tisdagskväll, passande ett trött Centerparti...
Media: SvD, Exp.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,