Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110925

Den billiga andra klassen...

Men inte om du är ung...
Åter så kommer kraven på att Sverige ska konkurrera med den lägre lönen. En tro på att bara lönen är låg så kommer jobben. Men den andra klassen ska inte finnas på arbetsmarknaden. 

             Folkpartiet tar nu fram ett gammalt centerförslag för att försöka få bukt med ungdomsarbetslösheten. Det är det klassiska borgerliga knepet med lönedumpning. Denna gång är det unga som ska arbeta för låga löner. Men frågan är om det kommer till nya jobb. Eller är det ännu en subvention till McDonalds? Sänkt krogmoms med löften om arbetstillfällen men ingen vet hur många eller om de ens blir några alls.

          Nu ska ingångslönerna för unga dumpas och en tro på ökad sysselsättning finns i det borgerliga lägret. Men är det så eller är det bara klassisk ideologi? För mig verkar det vara det senare. Ett starkt ideologiskt förslag. För ser vi generellt på åtgärderna från regeringens sida så är de defensiva. "Tid för ansvar" signalerar regeringen och bristen på idéer för att få ungdomar i arbete är minimal eller ska vi säga befintlig. Knappt en vecka efter budgeten har presenterats utan förslag till att komma tillrätta med ungdomsarbetslösheten kommer nu ett förslag från Folkpartiet. Ett förslag som troligen sågades av Anders Borg och därav Björklunds desperata förslag att komma med ett tillägg så här i elfte timmen...

            Detta visar på tre saker.  
Ett, det är moderaterna som styr alliansen.
Två, det finns inga idéer kvar för att klara ungdomsarbetslösheten.
Tre, det finns ingen samordning och dragkampen om väljarna innför valet 2014 har startat.

Media: Ab, Exp, SvD, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus