Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20111029

Moderaterna gillar rösträtten för män...

Kan ni se den blåa fanan?
Ibland är det bra att bara backa och hålla käften. Men det verkar inte delar av den moderata propaganda apparaten fattat... För partistyrelseledamoten Hans Wallmark var Moderaterna för rösträtten... i alla fall för män...Att ni har varit för fri och lika rösträtt?
-Ja, alltså så tillvida som jag sa, när vi införde lika rösträtt för män.
Ni har varit för rösträtt för män?
-Ja, då, när det var, när det beslutet fattades (SVT)


         När man tror att stormen lagt sig och Fredrik Reinfeldt pudlat på om den Svenska historien så bestämmer sig en av de färgstarka ledamöterna i partistyrelsen att dra igång frågan än en gång. Som opposition är jag tacksam. För varje gång vi får möjlighet att peka på den moderata historien kontra arbetarrörelsen är det bra.

         För moderaterna må vara ett arbetarparti men inget parti för arbetaren. Historien kantas av nejsägande till åtgärder som främjande den arbetande klassen och om de var med så var det med kniven mot strupen. Till sist så se inslaget från Rapport  det säger en hel del hur moderaterna ser på frågan. De går inte ens i samklang med sin ekokammare


(Om man får säga det så skrattade hustrun och jag i soffan. Det var som ett reportage från ett satirprogram, men det var verkligheten)

       Kan se hur Hans Wallmark försöker blanda korten och lägga upp en massa som de ogillar som socialism, planhushållningsdebatten mm. Men det ser vi inte röken av i programmet... Nä allt som allt så har propagandaministern misslyckats på denna punkt. Här har inte Schlingmann lyckats styra historien. Men en sak är säker. Moderaterna kommer påminnas om dessa rader i programmet i två år. Vi är tacksamma.

Moderaterna må skapa historia idag, 
men vi gjorde det igår
och förhoppningsvis även imorgon

Martin Moberg fyller på
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

blog comments powered by Disqus