20111015

Till Juholt och Jämtin

Ett brev betyder så mycket
Hej Håkan och Carin. Idag är första dagen på en ny tid. Idag så kommer vi starta segern mot en valseger 2014 (hoppas det inte är försent). Men det innebär att vi med er i spetsen måste rivstarta processen i partiet. visa att vi menar allvar. Jag kommer vara med er på den resan men då måste ni signalera till mig att ni menar allvar.

          Ni blev valda i mars och och stora förväntningar lades på era axlar. Förväntningar som ni ensamma inte kunde uppfylla. Men i vårt parti så har det funnits en tro sedan gammal tradition att "ledningen" fixar det åt oss. Men den tiden var gårdagen så funkar det inte längre och så vill vi inte heller ha det. Vi vill vara med i processen, ta ansvar, vara delaktiga i att finna det socialdemokratiska partiet för framtiden. Partiet som med sina värderingar formar en ny politik som folk känner igen. Inte för att den är blek utanför att den provocerar och pekar på nya vägar att lösa folks problem. Det innebär inte att dagens borgerliga sanningar också kommer vara våra.

        Om ni vill så startar vi resan på måndag. Vi kan behöva någon dag ledigt med våra familjer. De har inte direkt varit i fokus den senaste veckan och de är i alla fall de viktigaste vi har. Men på måndag så vill ja gom ni vill se en livssignal från programkommissionen och organisationsutredningen. Jag vill att de ska vara en offentlig aktivitet som visar på vad vi vill på en färdriktning med arbetet. För dig Håkan vill jag se att du presenterar några till som ska vara dig i arbetet. Du kan inte klara det själv. Och Carin för dig vill jag se en strategi hur vi även kopplar in de som röstar på oss. Vi kan inte som Sveriges största parti bara vända oss inåt när vi ska skapa en öppen organisation. För vi måste erkänna att vi kan vara ganska insnöade och därav behöva lite input från de utanför.

          Sedan en liten undran. Var det inte så att vi tillsatte en grupp som skulle se på våran skattepolitik. Vad har hänt med den? finns den? Vidare så satte vi i sjön en grupp för att ta fram en plan för att utrota barnfattigdomen. Vill se lite livstecken från den också. Det är så viktigt att vi under den kommande veckan får se det. Allt för att peka på att vi klarar att ställa om och åter fokusera på att bygga ett bättre Sverige.

         Nu så låter jag er vara med era nära och kära, men låt detta finnas med som en liten tanke tills ni på måndag gör verkstad och skippar lite av allt prat. Jag tror att ni kan leda oss om ni låter oss leda er.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Exp, Exp2, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, DN, DN2, DN3, SVT, SR.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om