20120119

Man landar i vardagen efter sin kvart i ljuset…


Den där frågan om man gör rätt… Efter att varit i hetluften ett par dagar så kommer då dagen när man vaknar och ställer sig frågan om det var rätt eller om man bara rörde till det… Vet vad en del kommer säga.

        Men samtidigt som man så här lite efter undrar om det var rätt att medverka i media, Att skriva så provocerande att i stort sett all riksmedia citerade mig. Visst finns det ett ego i mig som vill synas få beröm och uppmärksamhet det ska inte förnekas. Men sedan så kommer grubblerierna. Kan vara en form av osäkerhet. Men jag har sovit gott och det är nog ett tecken från det undermedvetna att jag hanterat frågan rätt från min position. Känner att de partikamrater som jag var i radion med i går fortfarande är mina vänner. Att skillnaden inte alltid är så stor men graden av mod och hur rak man är. Vissa kan kritisera dem som gamla men en sak är säker hos dem jag möte i gårdagens radiosändningar de brinner och älskar partiet lika mycket som jag. Det ska ingen tveka på. Men vem som sitter på lösningen för som är lika men en del av sanningen vet jag inte. Vill tro att det är jag med de ryggdunkningar som jag får, men vet inte heller hur många de andra får…

        Ett av de problem som mitt parti har är att det egentligen inte finns bra arenor för att föra det politiska och organisatoriska samtalen. Det är märkligt i Sveriges största parti som också betonar folkrörelsen. Vi har tappat den plattformen. Nu riskerar jag skit från hustrun med ett sådant där tycka synd om mig själv inlägg…

       Men det handlar om att jag inte känner igen mitt parti. En fras som de flesta medlemmar verkar kunna säga och vore intressant om några gamla medlemmar (äldre än jag) kunde verifiera om det är ett uttryck likt ”skolmaten smakar skit” som alltid funnits i partiet(kommer mig själv med att spela Titanic med Mikael Wiehe samtidigt som jag skriver detta)?

        Men åter till den öppna debatten med en bredare massa än tjänstemän som tycker. I Vimmerby stannar samtalet om framtiden upp med springa på alla bollar som det moderata kommunalrådet kastar upp. Vi riskerar att inte ens springa på samma boll och plötsligt så ser jag det som sker på riksplanet även sker i Vimmerby. Partiet är vilset och greppar allt och alla. Grunden är nog rätt så enkel vi har tappat den gemensamma kompassen och har plockat ihop egna som vi alla vill göra gällande att det är våran som är den som leder fram till målet.

       Så mitt i all denna vilsenhet befinner jag mig och springer med min kompass. Övertygad om att det är den rätta. För inte kan väll jag ha fel… Nä inte jag som är så klok… Men om jag ändå inte tolkat samtiden rätt och orätt hängt ut partiledningen när jag själv borde vara tyst och tänka till. Att jag sprungit i Schlingmanns lömska fälla och gör hans jobb enkelt… Att jag givit Niklas Svensson flera nya rubriker och bekräftat hans ego… Men så är det inte. Jag har inte gjort att partiet tappat till 23 procent. Kanske en del.

        Men samtidigt så gjorde (S) det bästa landstingsvalet i min valkrets i mannaminne och jag var ansvarig och drev personvalskampanj (dock inte tillräckligt med kryss) Vi gick framåt i landstinget och tog nya mandat. Vi hade en berättelse om framtiden samt visat att vi klarade av att redovisa resultat utifrån våra löften. Vi sa inte nej utan visade på vad vi vill göra. Så lite kaxig kan jag vara. Kan känna att det är ok att sticka ut hakan. Men lilla Jante på axeln vrider till så det värker.

        Fick en kommentar på ett tidigare inlägg om att jag pläderar utrensning samtidigt som jag kräks på ”sluta leden” jag svarade så här ” Att man kan behöva byta stol när det inte fungerar är inte utrensning. Jag har själv lämnat uppdrag för att andra ska kunna tillföra och som det ser ut i ledningen idag så sitter alla kvar möjligen så byter de stol med varandra. Det verkar inte finnas insikten om det egna ansvaret och att det ibland kan vara nyttigt att ta ett steg tillbaka och beskåda problemet från en annan vinkel. Då kan en knuff behövas och det är det som jag föreslår. Hoppas det blev tydligare.” Detta är en grund och allt handlar om att förtroendeuppdraget blivit ett liv, en försörjning. Att ett liv utanför känns läskigt, skrämmande. Då har vi landat fel och vi bör börja om. Men samtidigt så har samhället blivit allt mer komplicerat och kräver mer kunskaper. Med det vill jag säga att politiken tar mer tid och kunskap.

       Så då var det dagen efter och media fokuserar på en borg i Stockholm, Sverige, Europa, Världen allt medan jag ska ringa en målare och kolla om han vill måla vårt hus till sommaren… 

Man landar i vardagen efter sin kvart i ljuset


Tidigare på detta tema har jag skrivit härhär och här.
Skrivet: Erik Laakso, Martin MobergJohanna Graf och Johan Westerholm skriver kring ämnet
Media:DISvD, ExpressenExpressenDN, Exp, Ab, SvD, DN, SVT, SR, Folket ledare.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,