Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20120229

Och nu då? Att siffror vänder ger inga valvinster


Tiden brådskar för Socialdemokraterna
Vi har en nu laguppställning och det känns som om det stora skeppet börjat röra på sig. Men för att de ska ta fart till rätta vatten kan vi inte navigera med gamla sjökort utan nya måste till.

            Jag har redan tidigare varnat för bra siffror med farhågan att socialdemokraterna ska slå sig tillbaka och tro att man fortfarande kan vinna med gårdagens lösningar medan världen ser helt annorlunda ut. Vi klarar varken politiken eller organisationen. På det politiska området så känns det ändå med den nya laguppställningen med Magdalena Andersson i spetsen som om vi är på väg mot förnyelse. Vi får inte som för ett år sedan när Håkan Juholt blev vald stanna av arbetet och tro att det ligger på en person. Så jag varslar om oro när jag ser siffror som vänder allt för snabbt och en risk att vi slår oss ner med devisen Löfven fixar biffen. Men det räcker inte med biff för att mätta väljarna utan potatis måste till.

            Som jag innan varit inne på så är det en slöhet inom politiken generellt och det är skadligt för förtroendet över lag. Risken att personangreppen allt mer tar över från sakinnehållet blir uppenbart och ingen i det politiska fältet ska sväras fri. Så en samling för politiken måste till och jag hoppas som sagt att dagens siffror inte lägger locket utan ger näring åt debatten som så väl behövs för oavsett siffror så kan vi inte slå oss till ro.

         Nu blir det folkhälsoplan för resten av slanten blandat med lite specialisttandvård...  Så nu gäller det att hålla käften...

Media: Ab, Ab2, Ab3, Cision Wire, Dagens ArenaPiteå-tidningenExp, DN, SvD, SvD2, SvD3SVT, GP,
Bloggat: Kent Persson, Tokmoderaten, Thomas BöhlmarkRoger Jönsson, Västros, Martin Moberg på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant?
blog comments powered by Disqus