20120328

Blå dunster ger varken arbete eller utbildning

Blå, blå vindar och arbetslöshet det är friheten som vi känner när de sakta skolas ut ur skolan till frihetens rand där inget tvång finnes och du gör vad du vill utan kunskap och inkomst. 

         Dagens DN visar på regeringens brister och särskilt hur de inte klarar av varken skolan eller de unga som fortfarande går utan arbete. Särskilt blåa kommuner växer ungdomsarbetslösheten. Samtidigt så saknar regeringen en politiken för nya jobb. Allt de har är subventioner med tanke på att dela på befintliga jobb. Ingen näringspolitik eller utbildningspolitik som ska ge nya företag och sysselsättningstillfällen.

         I kontrast så presenterar Ibrahim Baylan, i samma tidning, åtta punkter för att åter skolan ska klara sina mål om att eleverna ska lämna skolan med behörighet och kunskaper som ska leda dem vidare i livet. En nyvaken socialdemokrati gentemot en allt mer trött regering och Allians. Vi märker det i riket och vi märker det lokalt. Så nu landar jag i landstingsstyrelsen och bokslut och allehanda vårdmätningar.

Men Alliansen kan ju sjunga 
"Ju mer vi är tillsammans ju gladare... vi... blir...?
eller var det inte så?...

LÄSTIPS: Hur Regeringen försöker spela bort korten. Johan Westerholm skriver på SVT debatt.
Media: DN, DN2, DN3, ExpSydöstran, Folket, Norrländska socialdemokraten 1, 2, Arbetarbladet 1, 2, 3, Värmlands folkblad,Länstidningen, Dagbladet.
Bloggat: Martin Moberg, Peter Andersson, Kulturbloggen på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare ochPolitometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,