20120421

Kongressen är inte framtiden men en start?...


Och så trummar det på distriktskogresserna rullra runt landet och nu sitter jag på Kalmar läns som i år valt Ölands folkhögskola. Om det är folkbildningen som kommer stå i centrum när Lars Engqvist ska presentera lite kring programkommissionens arbete vet vi ej men den som väntar får se.

         Men en lördag om året som samlas länets Socialdemokrater och frågan är om det blir en köttgryta av idéer en mer en parentation kring vår duktighet under det gångna året. Visst är det bra med samling men frågan är om dessa arrangemang inte är en bild av svunna dagar och något nytt måste till. Vi delar ut medaljer för lång och trogen tjänst och de som får dem har gjort ett fantastiskt arbete för partiet och det demokratiska samhällsbygget.

        Samtidigt som vi sitter på Öland så pågår även i huvudstaden och det omkring liggande lenet sina kongresser. Att de ska komma till stora lösningar på framtidens partiproblem är inget som jag tror. Kongresserna manifesterar som jag var inne på de gångna tiderna och ger inte sken av att öppna partiet mot framtiden. Problematiskt på ett sätt men samtidigt lite högtidligt över den historia som vi bär med oss. Men risken är att vi fastnar i svunna dagar. Hoppas dagens distriktskongress med tal från både programkommissionen och organisationsutredningen ändå kan ge en blick framåt om vad som komma skall.

         Återkommer under dagen med mer reflektioner kring om mina tankar blir bekräftade... Man kan ju hoppas på att jag har fel

Mer bloggare på plats är bland annat. Michael Granstedt och Leine Johansson.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,