20120415

Mot mål men varför och sen?...

Sakta så skyndande de framåt mot nya mål. Inget behövdes sägas utan de rusade på i en fåra som var väl trampad. Ledningen klev på och undvek allt som kunde tänkas vara minerat för att de skulle nå målet. Men varför och vad de skulle göra efter målgången visste de inte.

          Jippi ännu en uppgång och måste hålla med om att det liknar tiden med Mona Sahlin en tyst, lyssnande ledare som vill känna in rörelsen och förstå vart samhället tar vägen. Det är bra och jag gillar den utvecklingen. Men sedan när de ledare vill formulera en politisk linje utifrån den verklighet som han/hon ser så orkar inte partiet med, utan gör en mischmasch som ingen känner sig förtrolig med allra minst väljarna som inte känner igen sig i politiken, då den inte känns förankrad i den verklighet som de befinner sig i. En politik som bygger på bilden av det gamla samhället. Åter så har åren med Moderaterna som styrande satt sina spår och också vridit samhället.

             Väljarna väljer att belöna den ledning som vill utveckla från den punkt vi står idag medan medlemmarna belönar utifrån vart vi stod i går. Här ligger Socialdemokraternas problem med obalansen. En gren som vi var mästare på. Att förena människornas vardag med visioner om en bättre framtid. Att ingjuta hopp.

             Dagens siffror andas lite tro om framtiden, men till den stora delen så är det ett missnöje över den sittande regeringens brister. Att inte kunna ge väljarna svar på hur arbetslösheten ska bekämpas föll Socialdemokraterna och Göran Persson på 2006 och det kommer bli Moderaterna och Fredrik Reinfeldt fall också. Bilden att arbete är prio för Svenska folket är tydligt och bra!

            Så jippit fastnar i halsen och för att komma vidare tar jag på mig skorna och ger mig ut för att söka vart vindarna blåser och se hur vi ger lä för de som söker skydd.

Media:  SvD, SvD2, SvD3DN, DIExpr, Ab, SVT, GP, SR,
Bloggat: Tokmoderaten, Michael Granstedt, Kent Persson på ämnet
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,