20120414

Operation rädda Lööfet

Efter att Handels fått sitt avtal och Centern kuskar runt under fyra procentsspärren så har operation rädda Annie Lööf satts igång... Den blir bara fånig och bjuder mig mest på skrattt och handen på hjärtat vem tror  på att fru Lööf fixat allt?...

          När avtalet var klart så var det självklart så att det var tack vare Annie Lööf som det blev som det blev.. Vi kan ta del av hur hennes partikamrat lägger ut texten i SvD och idag kommer stödtrupperna från DNs ledarsida och det blir bara roligare "Framför allt näringsminister Annie Lööf (C) har envetet agiterat för sänkta ingångslöner. Det har kategoriskt avfärdats av både LO och Socialdemokraterna. Nu ingår det ändå, på sätt och vis, i avtalet.
Det visar att debatten om den höga ungdomsarbetslösheten fått genomslag. Det markerar dessutom styrkan i den svenska modellen, där arbetsgivare och fackförbund är beredda att ta och ge för att finna lösningar till problem på arbetsmarknaden.
Och för Lööf (C) är det en första fjäder i ministerhatten.
" Tja man rullar folk i tjära och fjädrar också, inga andra liknelser.

         Men är det inte så att facket alltid har tagit ett ansvar trots arbetsgivarna och högern skrikit emot. För det finns inte i sinnesbilden att ge facket cred för sitt arbete. Visserligen försöker Moderatledningen göra det men inte så framgångsrikt i alla fall i de egna leden. Så det blir roligt när det mest fackfientliga partiet i riksdagen nu ska göra en form av charmoffensiv.

Jag konstaterar att löven faller på hösten, 
men i Centern kan de falla snabbare... Dags att sätta potatis.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,