20120601

Barnen svälter...

Brukar inte blogga på teman som någon ber mig om men ingen regel är en bra regel om det inte finns undantag och Rädda barnen är ett sådant undantag. Fick ett mail om deras pågående kampanj om svälten i Västafrika kände mig träffad av bilderna och innehållet. Så nu ger jag dem med detta lite draghjälp i en viktig frågan.

       I mailet skriver Victoria Nordansjö från Rädda Barnen "Just nu riskerar en miljon barn att dö av svält, och totalt 18 miljoner människor är drabbade av hungersnöden i regionen. Hjälpen måste sättas in nu innan det är för sent, annars är risken stor att en hel generation kan gå förlorad.
Vi har i veckan aktivt börjat belysa frågan genom kampanjen Livsviktiga hälsningar. Vårt mål är hjälpa så många barn som möjligt. Ju fler vi är desto fler liv kan vi rädda tillsammans. Kampanjen går ut på att du kan välja att posta ett vykort eller e-vykort till en vän eller till några av Sveriges makthavare inom politik och media på http://livsviktigahalsningar.raddabarnen.se/ för att få dem att sprida kunskap och engagemang vidare.
"

      Ta med detta in i helgen och skänk inte bara en tanke på svälten i Västafrika utan också en slant.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,