20120622

Midsommarnattens köld är hård...

Midsommar. Gästerna sover efter en välkomstnatt som de alltid blir när vi träffas fysiskt. Tiden rinner med samma takt som vinet. Midsommar den dag då Sverige firar. Midsommar är nog den nationaldag som svenskarna vill ha men inte kommer få. Midsommar är nog ändå något svenskt. Något att vi är stolta över, något som alla från höger till vänster firar. En högtid för alla av alla. Midsommar.

Och så tar vi och sjunger lite... 


            Midsommarnattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta bana... (Undrar om Johan hinner vakna innan jordgubbarna är slut?...) Än lyser solen på liten täppa, men sommaren är kort och midsommar kanske regnar bort. Midsommar råder tyst det är i huset, är i huset. Sill och nubbe, sill och nubbe... Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi blir... Och Birgit Friggebo var inte ledsen We shall overcome.

Media: Ab, DN, Svd.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,