20120621

Grattis herr Östling!


Noterar att Leif Östling kommer ha högre pension än lön. Grattis måste man väll säga och bra jobbat. En del må tycka det är girigt men vem vill inte ha så hög lön/pension som möjligt. Vill minnas att alla gnäller på facket som viker sig allt för snabbt och inte tvingar arbetsgivaren ge högre lön, samt satsar på lukrativa pensionsfonder med tvivelaktiga placeringar.

       För inte är det herr Östlings fel att han får en fet lön och en ännu fetare pension utan styrelsen eller vem som satte kråkan på pappret som gav honom den feta checken. Men som löntagare så maxar vi inte vår avkastning utan kräver att Folksam och AMF ska lämna ett lönsamt bolag som Lundin oil. Men samtidigt som vi kräver moral så gnäller vi på den dåliga avkastningen och ser inte att frågan kan höra samman… Så när vi kyler midsommarsnapsen och mellan silltuggorna i morgon kommer gnälla på giriga direktörer, omoraliska företag och våra pissiga löner å bör vi låta tungan rulla runt i gommen och känna smaken av anis i snapsen och låta munnen vara stängd. Dubbelmoral är en bra gren men inte särskilt framgångsrik. Vi måste finna en väg som klarar världen i kombo med våra privata önskningar. Är nog nobelprisnivå på den, (om det ens är möjligt?) men om vi inte börjar så kommer vi inte ens i närheten. Så vi tager snapsen, tänker till och tuggar på sillen.

           Sedan kan man undra hur ministern med ansvar för AP-fonderna ska klara sig ur detta. För är det inte en massa sylt vi ser på fingrarna? Inte är det så att kulturen i AP-fonderna tillkom det senaste året?

Media:  SvD, DN, Ab
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politikpersonligtkulturVimmerby